Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2007 18:37 - Предизвикано
Автор: silviang Категория: Други   
Прочетен: 1014 Коментари: 2 Гласове:
0



Предизвикано

 

 

Мислех днес да си мълча,но една разходка  през телевизионните канали врзриви цялата насъбрала се  20-годишна ярост в мен.

Предаването на Милен Цветков по Нова Тв.Не знам каква беше темата /не ме и интересува –писна ми да се интересувам от хора,които не им пука за другите/ Звъняха му слушатели,които искаха да си кажат мнението за учителската стачка,а той им затваряше/това не била темата,даже не ги изслуша за или против са/.

Аз питам когато неговото предаване взриви учителското съсловие с гаври над учители /способни или лоши няма значение/ на мобилните телефони на ученици ние като тема бяхме добри,а сега не сме.

И когато говорят ,че емигрантите трябва да връщат пари за образованието  си,аз си мисля ,че такива водещи/с диплома на начален учител/са по-големи длъжници на професията,която са нямали смелост да упражняват,камо ли да защитят.

Днес българските медии за пореден път разочароваха учителството с димната завеса на манипулирана информация.

Какви 20% ,бе хора?От моето училище всички днес останаха без надница в името на своето бъдеще.И утре пак, докато не ни чуят.Докога???

Да ,можем да имаме други искания  ,но кой ли ще ни чуе?

И защо обществото не ни подкрепя?

Днес сме ние,утре ще сте вие,защото сме само мравки.Ок,мравки да ,но будали ве че не искаме да бъдем.

...И министърът на образованието да не ни говори глупости –

за да ни увеличали заплатите трябвало да орежат финансите за здравеопазването,за поправянето на пътищата,да не  се увеличават пенсиите.На кого ги приказвате тия?

Защото нашите заплати са малки ли :

1.масово се закриват и сливат училища ?

2.здравеопазването е под всяка критика?

     3. повечето пътища са в ужасно състояние?

                4.пенсионерите  живеят под социалния минимум?

 

 Аз това не го знаех,а Вие?

 

Затова предлагам всички пари,които държавата спести от нашите стачни действия да ги използва за да поправи тези пропуски.Поне така от нашата стачка ще има полза!

 

Всички думи отсега нататък са излишни -  дано след тази стачка да няма упокойна молитва за Българското учителство.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mom4eto2 - Как така упокойна молитва за Бъл...
24.09.2007 22:22
Как така упокойна молитва за Българското учителство?... Без образование няма държава! Но пък от друга страна държавата вече я няма в този си вид, в който трябва да бъде. И понеже образование и държавност са като скачени съдове, не е ли логично с държавата да изчезне и образованието? Пък и кое е първоизточника за всеобщата криза в цялата система образование-държавност? Изобщо в днешно време, когато парите играят ролята на Бог, е много трудно да се определи кое как трябва да е. Ако започнеш много да мислиш и стигнеш до истини, те са способни да те унищожат, а от друга страна ако спреш да мислиш по-добре ли ще е? И ето у нас хората така и не разбраха, че не можем поединично да сме добре, а трябва да си помагаме. Ако някой се издигне, това трябва да е гаранция за успех и на други около него или поне трябва... Но ако някой се открои като по-умен и способен, вместо да му помогнем ние го смачкваме. Вместо да го вземем за пример ние му завиждаме. За добро дело никой не си мърда пръста, но виж за "зулуми" не пестим сили! Всъщност хората не ги интересува има ли и от къде ще се вземат пари за заплатите. Ако утре се повишат заплатите на обществените метачки, тия жени последното нещо, което ще ги интересува е от къде се вземат тия пари. Та и обществеността е така сега - просто всички завиждат, че ще се вдигне на друг заплатата, а не тяхната. А това от къде и как никой не знае, а и не го интересува. Колегите на едно работно място са така - ако някой разбере, че друг взима повече, първо си помисля защо другия взима повече, а не как да направи така, че той самия да вземе повече. С други думи ще е удовлетворен да се намали заплатата на колегата, вместо да вдигнат и неговата и всички да получаваме достойно възнаграждение за труда си.

А учителите - нали това, което всеки представлява като личност дължи в голяма степен и на вас? Ако няма учители ще има ли лекари? Ако не сте вие да ни научите на нещо ще има ли хора, които да изкарват пари? Защото простите хора разсъждават така - учителите не произвеждат, те само консумират и са бреме за нас работещите. И за съжаление много хора мислят така... А не е ли образованието най-голямата инвестиция? Без него кой и какво ще ни подготви за живота?

Този алогизъм в представите на хората ме мъчи. Значи вие ще ни научите как се изкарват пари и пряко или косвено ще сте причината да има пари ако има въобще, но на вас не ви се полага част от тях... Примерно аз върша някаква доходна работа, но я върша, защото учители са ме научили навремето и в един момент отричам труда на хората, които са ми дали хляба в ръцете. А доколко и как функционира образованието към днешна дата е друг въпрос, аз говоря по принцип. Но, о свещена простота! Образно казано да твърдиш, че човека, който те е научил да си направиш лък и стрели не заслужава от дивеча ти... Но мълчи сърце!
цитирай
2. silviang - Много ти благодаря за коментара!
24.09.2007 22:59
Точно това ми трябваше -разбиране,подкрепа,добра дума.Затова и в постинга ми няма битовизми - как,защо ...На никого днес не му е леко,но най-малкото не е хубаво да приказваш за чуждия труд без един ден да си се опитал да го опиташ.То е лесно на министъра да се прави на готин пред учениците,но ако влезе в час ...И какво ли означаваше знакът му за победа,когато се снимаше с децата?
Май си мисли,че за пореден път ще поставят българските учители на колене.Май,май..Но честно казано ми се иска този път да извоюваме правото си на сносен живот.И повече хора да осъзнаят,че не може повече така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: silviang
Категория: Други
Прочетен: 854679
Постинги: 400
Коментари: 672
Гласове: 6093
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930