Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2007 20:46 - Такива ми ти работи,как Сийке!
Автор: silviang Категория: Лични дневници   
Прочетен: 775 Коментари: 0 Гласове:
0



Childfree - доброволно бездетните - са все повече на Запад

В последно време все повече хора доброволно се отказват да имат деца. В Америка такива «доброволци» се обединиха и нарекоха себе си childfree - доброволно бездетни. Това движение набира все повече обороти на Запад, и като се съди по демографската ситуация, то има шансове да намери привърженици и в България.

 

Към чайлдфри не се отнасят хората, които не могат да имат деца поради сериозни здравословни проблеми, тези, които отлагат раждането на дете «за по-късно» или тези, които все още нямат мнение по въпроса. Истинският чайлдфри – това е човек, който може да има деца, но съзнателно си избира да не го прави. Чайлдфри посочват множество причини. Ето най-разпространените:

 

- Неприязън към децата. Човекът се дразни от чуждите деца и затова не иска да има собствени.

 

- Страх пред отговорността, страх, че детето ще се окаже ненужно, необичано.

 

- Желание да има повече време и възможности за пълноценен живот - работа, творчество, опътешествия, общуване с приятели и други подобни занятия.

 

- Страх за собственото здраве. При раждането боли, а има случаи в които жените умират при раждане. Нерядко след раждането на детето откриват нови заболявания на майката или се обострят старите.

 

- Страх за здравето на детето. Днес процентът на родени болни деца е по-висок от всякога.

 

- Нежелание да се дари нов живот в този жесток свят, където постоянно има войни и катастрофи, където загиват хора и страдат деца. Много хора напълно сериозно се опасяват от апокалипсиса, екологичната катастрофа и третата световна война.

 

Всеки от нас може да има и други, лични причини, поради които да не иска да има деца. Някой, например, не иска да се блъска с детето в едностайното апартаментче, друг пък се страхува, че детското креватче няма да се впише в разкоша на дизайнерския интериор.

 

Във всеки случай, важно е причината поради която човек се отказва да има деца, да е сериозна. Жената трябва да бъде уверена, че нейното мнение няма да се промени с възрастта. И че няма да съжали в момента, в който стрелката на биологичния часовник стигне до делението «твърде късно за деца». 

image


Ами  сега?

 



Тагове:   как,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: silviang
Категория: Други
Прочетен: 851844
Постинги: 400
Коментари: 672
Гласове: 6093
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930